Проект "Young Hub" ГО «Молодіжна організація «Самобутні» (2018)

В рамках проекту будуть організовани цікаві заходи в різних громадських просторах міста Сватове та села Хомівка. Завдання проекту:

1.Зайнятися благоустроєм кількох пустирів чи занедбаних публічних просторів у віддалених від центру районах міста.

2. Організовувати цікаві культурні та освітні події: кінопокази під відкритим небом, одноденні тематичні фестивалі, зустрічі з представниками молодіжних організацій з інших міст та інші.

3. Активно спілкуватися з молоддю, яка буде відвідувати наші заходи, та залучати її до організації тих подій, які були би цікаві саме їм.

4. Поширювати інформацію про актуальні освітні та волонтерські можливості під час заходів, а також консультувати молодь щодо участі в них. Ми помітили, що про більшість можливостей молоді люди нашого міста по різним причинам просто не знають. А якщо й дізнаються, то часто не наважуються взяти в них участь чи думають, що це не для них. Тому одне з найважливіших завдань проекту: допомагати молодим людям знаходити ті можливості, які будуть їм дійсно корисними для саморозвитку. Тільки так молодь міста буде більше подорожувати, приймати участь в освітніх заходах в інших містах, знайомитися з громадськими активістами, після чого повертатися додому зі знаннями та ідеями.

5. Здійснювати публічні обговорення, опитування, анкетування щодо створення молодіжного центру в місті. Його необхідність ми відчули взимку, коли у нас з'явилась команда, яка була готова організовувати різні молодіжні події, але знайти для цього приміщення було непросто. Місцева влада має намір виділити для створення молодіжного центру приміщення та відремонтувати його. Якщо це дійсно станеться, то ми зможемо таким чином взяти участь в цьому процесі, оскільки у нас буде необхідна для діяльності центру апаратура та активна молодіжна спільнота. Але якщо з молодіжним центром виникнуть проблеми, в такому разі впродовж літа ми будемо не тільки формувати молодіжну спільноту, а також шукати ресурси і кошти для оренди приміщення самостійно.

Бенефіціари проекту: діти (10-14 років) та молодь (14-30 років) міста Сватове та села Хомівка — 2000 чоловік.

Очікувані результати: 

  • За три літніх місяці провести мінімум 30 різних культурно-освітніх заходів (кілька разів на тиждень в місті та селі).
  • Залучити до їх організації 100 волонтерів.
  • Провести 3 події разом з представниками громадських організацій з інших міст.
  • Залучити до відвідування наших заходів впродовж літа 2000 чоловік.
  • Здійснити благоустрій 3 занедбаних громадських просторів.
  • До осені підготувати проект молодіжної платформи та знайти кошти на оренду приміщення.
299