Комікси та ​комунікація у сфері розбудови миру в Україні

Комікси та ​комунікація у сфері розбудови миру в Україні
​Комунікація займає важливе місце у сфері розбудови миру в Україні. А творча комунікація може допомогти побудувати діалог щодо суспільно-важливих і гострих тем. Так, комікси або мальописи, яскраві та динамічні, мають потенціал буквально змалювати непрості питання зрозумілими кожному та кожній емоціями.

Наприклад, розповісти про те, як збройний конфлікт на сході України щоденно привносить зміни у звичне життя молоді на території вздовж «лінії зіткнення», чи розказати про екскомбатантів АТО/ООС, які повертаються в мирне життя. Або про те, як домашнє насильство є однією з найбільш гострих соціальних проблем у світі, від якої також страждають одні з найвразливіших верств населення – діти. Але розповідати про складні суспільно-важливі теми непросто. Особливо, коли історії змальовують реальних людей і реальні ситуації з життя, близькі багатьом із нас. Про ту реальність, до якої іноді буває важко підібрати слова, але яка зачіпає зараз кожну і кожного, Програма ООН із відновлення та розбудови миру створила 4 графічні історії:

«Герої світла» – книга коміксів про протидію домашньому насильству над дітьми молодших шкільних класів, 

Зображення

«Новий старт» – про протидію домашньому насильству над дітьми старших шкільних класів. Обидві книги коміксів показують нам ситуації, в які може потрапити будь-хто. Обидві книги озброюють читача необхідною інформацією про те, куди та як можна звертатися за допомогою, якщо виникає домашнє насильство.

Зображення

«Звуки миру» – мальопис про молодих людей, які проживають на території вздовж «лінії зіткнення», про їхні досягнення, мрії, і про таку близьку реальність збройного конфлікту, яка змінює усе їхнє життя.

Зображення

«На новій землі»– графічна історія екскомбатантів АТО/ООС, які повертаються до цивільного життя, і намагаються надати сенс своєму минулому досвіду, знайти себе у теперішньому житті та створити гідне майбутнє для себе та своїх близьких.

Зображення

Детально про сам проект та комікси тут.

Джерело: https://socialcomics.in.ua/pro-proiekt/


Читайте наші новини на телеграм каналі

21:20
79
Немає коментарів. Ваш буде першим!