Обласна мобільна служба соціально-психологічної допомоги тепер має власну автівку завдяки партнерству з ПРООН

Обласна мобільна служба соціально-психологічної допомоги тепер має власну автівку завдяки партнерству з ПРООН
Автомобіль презентуали громадськості перед черговим засіданням Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми, що відбулося 27 вересня в Луганській облдержадміністрації.

Тепер на Луганщині працюватиме обласна мобільна служба соціально-психологічної допомоги, про що повідомляє Луганська ОДА. Та основними функціями служби є: психологічна підтримка у кризовій ситуації особам чи родинам, які належать до вразливих груп населення, та опинилися у складних життєвих умовах; врегулювання конфліктів; надання допомоги з влаштування до притулку; проведення інформаційно-роз’яснювальної та просвітницької роботи тощо.

Автомобіль розраховано на шість місць. Комплектація відбувалася під замовлення. Автомобіль отримано за підтримки Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Мікроавтобус повністю оснащений всім необхідним (акумулятор, трансформатор, стільці, інтерактивна дошка, ноутбук, проектор, намет, дитячі крісла для безпеки, медичне обладнання тощо).
По-перше, транспорт передбачає перевезення сім'ї у разі потреби, а по-друге, це навчальний клас, який можна розгорнути будь-де. Для проєкту соціальні працівники пройшли спеціальне навчання.

Зображення

Зараз транспорт проходить процедуру оформлення, найближчим часом розпочне роботу. Як зазначила Елеонора Поліщук, транспорт можна буде використовувати і для спільних соціально корисних громадських ініціатив та просвітницької діяльності в громадах, до чого можуть долучатися і члни Обласної координаційної ради з питань сім’ї, ґендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми та інші партнерські спільноти — наприклад, інклюзивні громадські радники.
На засіданні Координаційної ради слухали статистуку та поточну ситуацію щодо протидії насильству в області (про о детально писали тут) та обговорювали підготовчі етапи щорічної  Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

22:20
86
Немає коментарів. Ваш буде першим!