Фінальна гра публічних дебатів «Популяризація Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні». ВІДЕО

Фінальна гра публічних дебатів «Популяризація Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні». ВІДЕО
​14 липня 2021 року в м. Святогірськ відбулась фінальна гра міжрегіональних дебатів «Популяризація національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні».

В фіналі взяли участь команди, переможці локальних дебатів, що відбулись 13 липня в м. Слов’янськ, Костянтинівка та Сєвєродонецьк, а саме команди з: Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля, Костянтинівської ЗСЗО № 1, збірна з Добропільського НВК та Білозерської ЗОШ та Маріупольського державного університету. Команди супроводжували керівниці, що є членкинями Мережі Амбасадори Миру UNRPP Ксенія Дружина, Станіслава Стасенко; керівницями дебатного клубу Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля Кариною Стародубцевою, Тетяною Гречишкіною та Олександрою Ганусковою; а також керівник дебатного клубу Маріупольського державного університету Максим Стьопін.

Дебатери та дебатерки обговорювали тему «Цей уряд забезпечить імплементацію Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні».

Молоді люди продемонстрували ораторське мистецтво та знання по темі нещодавно затвердженої “Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року”. Серед цікавих висловлювань пролунало, що “Стратегія потрібна не тільки людям з інвалідністю, а кожному та кожній з нас!”. Молодь переконана, що тільки створення безперешкодного середовища для усіх без виключення груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими буде сприяти соціальній єдності та покращенню рівня життя в громадах. Кожна з команд пропонувала свої плани дій, які необхідно втілити, для імплементації Стратегії.

На фінал завітали експертки з різних департаментів Донецької та Луганської областей:

  • Лілія Золкіна, управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання Донецької обласної державної адміністрації;
  • Єлеонора Поліщук, департамент соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації;
  • Кушелева Альбіна, Департамент масових комунікації Луганської Обласної державної адміністрації;
  • Софія Телеус, Департамент освіти та науки Донецької обласної державної адміністрації;
  • Євгенія Ратіхіна, управління молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації;
  • Микола Надулічний голова ГС “Луганська Асоціація людей з інвалідністю”.
  • Ганна Борова, спеціалістка з питань соціальної єдності Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Експерти та експертки висловили задоволення від участі в заході та слухання якісних дебатів, ораторської майстерності молодих людей.

Були відзначені кращі спікери:

  • Микита Шаповалов зі Костянтинівської ЗСЗО № 1;

Зображення

  • Андрій Захарченко зі Східноукраїнського університету ім. Володимира Даля;

Зображення

Перемогу отримала збірна команда з Добропільського НВК та Білозерської ЗОШ у складі: Дмитра Попова та Олександри Лешковець.

Зображення

Зображення

Зображення

Всі учасники та учасниці дебатів отримали приємні подарунки від Програми ООН з відновлення та розбудови миру.

Представлення експертів 

Фінальна гра

Нагородження переможців

Захід проводиться у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Зображення

Ольга Донець,

ГО «Донецький молодіжний дебатний центр» — партнер заходу.



Читайте наші новини на телеграм каналі

14:00
771
Немає коментарів. Ваш буде першим!