Як там справи по програмі Summer Youth Acceleration Programme, що мандрує Донеччиною та Луганщиною?!

Як там справи по програмі Summer Youth Acceleration Programme, що мандрує Донеччиною та Луганщиною?!
86 учасників, 14 команд з Донецької, Запорізької та Луганської області, 6 менторів та ціле літо, щоб прокачати себе, середовище та творити якісний двіж у своїй громаді.
На кожну з команд чекатимуть нові зустрічі, знайомства та випробування по завершенні яких вони матимуть шанс отримати ресурсну підтримку для реалізації власної ініціативи у громаді. У цьому щотижневому дайджесті розповідають про успіхи, враження та результати молодіжних команд, що беруть участь у програмі Summer Youth Acceleration Programme.

Дайжест за посыланням: http://clusters.tools/tpost/jzff6y9vr1-daidzhest-p...

Як звісно, описана в дайжесті робота проводиться в рамках спецгранту під назвою «Молодіжний кластер у громаді: гейміфікована акселераційна програма для пошуку та залучення молоді в життя своєї громади»/ “Youth Cluster in my community: gamified acceleration program for youth engagement», що надала "Інститут політико-інформаційних досліджень"  Програма розвитку ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Мета проекту - започаткувати молодіжні кластери у цільових громадах, які дозволять виявити, змережувати та посилити навички молоді для побудови зв’язків з ОМС, підприємцями, працівниками культури та освіти, зміцнити молодіжних активістів для більш систематизованої роботи над проектами місцевого розвитку через онлайн-програму акселерації та ігрові тренінгові сесії «Молодіжна рада».

Очікувані результати:

  • Сформовано мінімум 6 локальних молодіжних кластерів у цільових громадах
  • 50 молодих активістів (14-29 років) пройшли онлайн- акселераційну програму
  • МГО/ініціативних груп отримали гру-тренінг
  • «Молодіжна Рада» за результатами першості у змаганні під час акселераційної програми
  • Проведено 40 офлайн заходів (ігрових сесій) у громадах, з них 10 – з представниками ОМС
  • 200 представників громад взяли участь у заходах організованих учасниками проекту (ігрові сесії «Молодіжна рада», воркшоп у форматі «Відкритого простору») (серед них, 50 – представники органів місцевого самоврядування)
  • Мінімум 12 проектних ідей буде розміщено учасниками проекту у розділі «Пофікси» (Відкритому банку місцевих ініціатив на платформі WOC [online]), кожна з яких отримала менторську підтримку для формування грантової заявки
  • Розроблено і опубліковано рекомендації для органів місцевого самоврядування щодо взаємодії та залучення молоді до громадської активності, а також для молодіжних кластреів аби забезпечити їхню спроможність продуктивно взаємодіяти з місцевою владою.

Зображення

Програму ООН із відновлення та розбудови мируреалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН із питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:40
115
Немає коментарів. Ваш буде першим!