Навіщо дорослим співпрацювати з дітьми та молоддю?

Навіщо дорослим співпрацювати з дітьми та молоддю?
Здається, відповідь на це запитання можна знайти у відео сюжеті, який підготувала медіа група MoDELab учнів ЗЗСО №3 м. Костянтинівка, які приїжджали разом з молодими лідерами школи, активними вчительками — Амбасадорками миру на громадський захід в м. Сєвєродонецьк.

Сюжет показує очима молоді те, що відбувалося на вуличному майданчику «Галереї успішних практик та новітніх ідей покращення соціальної єдності громад на сході України» та дає відповідь на запитання щодо того, навіщо дорослі намагаються передати досвід молоді через спільну участь в таких заходах. 

«Галерея успішних практик та новітніх ідей покращення соціальної єдності громад на сході України» для регіональних партнерів, які працюють для покращення рівня соціальної єдності в громадах Донецької та Луганської областей пройшла в травні у вигляді мобільних вуличних майданчиків в 3-х містах Донеччини та Луганщини.

Нагадаємо, що організатор заходу — Програма ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP) за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Амбасадорка Миру, педагогиня ЗЗСО №3 м. Костянтинівка, Олена Давідова, привезла на захід показати шкільну ЕкоВарню, про що зазначено у відео сюжеті. Вона відмітила, що  :

«ЕкоВарня — це продукт, який виник у дітей Костянтинівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3 Донецької області після участі в проекті з соціального підприємництва в 2018 році. Ідея виготовляти саме ручки, виникла під час мозкового штурму з пошуку чогось цікавого, важливого, посильного та актуального для учнівської молоді. Ідея, пошук продукту, навчання по його виготовленню та дизайну — повністю дитяче самоврядування. Тривалий час було приділено нашому навчанню, розробці своїх моделей, на розподіл обов’язків, на запуск процесу виготовлення ручок. І ось ЕкоВарня працює! Вже третій рік!!! ЕкоВарня — це в першу чергу навчальний процес, що дозволяє отримати практичні навички в рамках роботи підприємства: від створення, просування продукту до управління капіталом. На сьогодні це унікальний пілотний курс вигорнутого навчання, що дозволяє на практиці оцінити свої здібності та прокачати підприємницьке мислення. На початку нас було лише 8: шестеро дітей та дві вчительки. Але ідея настільки захоплююча, що наші лави все поповнюються та поповнюються новими учасниками. Цілий рік команда ЕкоВарні досліджувала попит, експериментувала над макетами, давала назви певним пробним примірникам, розробляла ідеї для дорослих і для малечі, креативила з дизайном. В результаті кропіткої роботи щось було додано, а щось видалено. Ми знайшли ту формулу, яка задовольняє усіх нас з точки зору виготовлення та використання цього продукту, а також популяризує використання екологічних матеріалів. Ми навчилися робити блокноти із аркушів, що залишаються в зошитах в кінці навчального року. Є ще ідеї, над якими ми працюємо. І це тільки стимулює до пошуку чогось нового. Діти знову ставлять собі виклики, які ми будемо долати!».

Користуючись нагодою, команда «Громадськість Луганщини та Донеччини» вітає всіх з Міжнародним Днем захисту дітей!


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:20
363
Немає коментарів. Ваш буде першим!