ООН в Україні та Дикий театр презентують НОВІ ШРАМИ - інтерактивний проєкт проти насильства щодо жінок та дівчат

ООН в Україні та Дикий театр презентують НОВІ ШРАМИ - інтерактивний проєкт проти насильства щодо жінок та дівчат
​ООН в Україні, а також по всій Україні буде доступна інтерактивна версія вистави на сайті scars.org.ua/, де сюжет змінюватиметься в залежності від вибору глядачів. Долю героїнь можна змінити, і прожити історії багато разів з різним фіналом.

Історії “шрамів” зібрали та опрацювали драматургиня Кіра Малініна, режисерка проекту — Наталка Сиваненко, художниця — Леся Головач, над сценарієм вистави-гри працювали Маша Ряпулова і Ліда Соклакова. Актриси: Анна Кузіна, Анна Абрамьонок, Анна Сердюк, Марина Сердешнюк і Римма Зюбіна.

«Під час пандемії ми спостерігаємо за стрімким зростанням рівня домашнього насильства по всьому світі. Ви можете вплинути на це. Змініть ситуацію, підтримавши жінок та дівчат, які постраждали від насильства, створити безпечне середовище вільне від насильства, вимагати правосуддя над кривдниками та дати змогу отримати допомогу тим, хто її потребує.” – Оснат Лубрані, Координаторка системи ООН в Україні, Координаторка з гуманітарних питань.

“Для “Дикого театру” важливо робити відверті і чесні проекти, проекти, що можуть надихнути людей на зміни у житті. “Нові Шрами” цікаві тим, що створені з реальних історій, якими з нами поділились жінки різного віку з різних куточків країни. Це історії, просякнуті болем і розпачем, але усі хто побачить виставу — зрозуміють, вихід — є.- Ярослава Кравченко, засновниця Дикого театру, адвокатка руху HeForShe в Україні.

На підтримку 16 днів активізму проти гендерно-зумовленого насильства, під керівництвом Генерального Секретаря ООН Антоніо Гутерреша, кампанія UNiTE to End Violence against Women Campaign (UNiTE) закликає до дій на глобальному рівні для підвищення обізнаності, посилення адвокаційної роботи та обміну знаннями та інноваціями. Цьогорічна тема кампанії: «Розфарбуємо світ помаранчевим: фінансуй, реагуй, запобігай, збирай дані!». Протягом останніх років кампанія UNiTE використовувала помаранчевий колір, який символізував більш яскраве майбутнє, вільне від насильства проти жінок та дівчат, як єдину символіку заходів в рамках кампанії по всьому світі.

На знак підтримки руху проти насильства ми заохочуємо всіх ділитися історіями проти насильства в соцмережах та обрати для фото та відео об’єкт одягу, макіяжу чи аксесуар помаранчевого кольору, та позначити свій голос хештегом #16днів #новішрами #шрами та тегом @un_ukraine.

Календар подій:

25 листопада – запуск ігрової вистави на https://scars.org.ua/

25 листопада 20:00 – прем’єра Київ, Сцена 6, Васильківська, 1 (Довженко-центр)

25 листопада 20:00 – трансляція вистави на YouTube каналі ООН в Україні

29 листопада 22:05 – трансляція перфомансу на телеканалі UA: Культура та MEGOGO

Чому ця проблема важлива? Факти про насильство щодо жінок та дівчат в Україні у серії інфографік.

Дивіться трейлер вистави.

Для акредитації медіа на виставу, а також за додатковою інформацією та коментарями, просимо звертатись до Нарміни Стрішенець narmina.strishenets@unwomen.org +380 (50) 425 79 30

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

20:55
191
Немає коментарів. Ваш буде першим!