Громадська безпека у фокусі

Громадська безпека у фокусі

У Дружківській громаді стартує дослідження громадської думки з метою подальшої розробки комплексної програми, спрямованої на вирішення питань громадської безпеки.

На початку 2019 року в Дружківській громаді презентували Профіль громади, в основі створення якого лежало соціологічне опитування мешканців та мешканок відносно проблем громадської безпеки та соціальної згуртованості. В результаті проведеної роботи ініціатори дослідження виявили проблеми, пов’язані з різними аспектами безпеки, які дійсно хвилюють людей та охоплюють значно ширше коло питань, аніж люди звикли сприймати. Відповідний документ став навігатором у діяльності громадських організацій Дружківки, і, в підсумку, з моменту публічного представлення Профілю, громадські діячі розробили та реалізували понад 10 проєктів. Серед яких – ініціатива з проведення загальноміської фандрайзингової кампанії «Інвестуй у Дружківську освіту», створення зеленої кімнати для роботи із дітьми та молоддю на базі відділення поліції, проєкт «Здорова громада», у рамках якого створили спеціалізований кабінет діагностики, лікування патологій шийки матки та пологової зали для жінок, які хворіють на вірусні інфекції, у тому числі і на COVID-19.

Сьогодні на реалізації знаходиться ще один проєкт, доцільність якого обумовлена потребами, зазначеними у Профілі – проєкт «Громадська безпека у фокусі». В межах проєкту кожен зацікавлений мешканець громади зможе взяти участь у дослідженні громадської думки, висловити своє бачення, озвучити потреби, звернути увагу на безпекові проблеми, що існують у громаді. Інформація, зібрана у такий спосіб, стане основою комплексної міської програми, спрямованої на покрокове вирішення відповідних проблем.

Коаліція громадських організацій «Нова Дружківка», «Твій формат» та «Україна можливостей» у співпраці із Дружківською міською радою проведе протягом листопада низку заходів, в ході яких обговорюватимуться проблеми, які на думку людей пов’язані із громадською безпекою та стримують розвиток громади. Також, завдяки проєкту в громаді буде створено ситуативний центр та встановлено 30 камер для проведення моніторингу громадського порядку та безпеки.
За словами Сергія Пронкіна, голови ГО «Нова Дружківка», результати дослідження в рамках створення Профілю громади демонстрували, що вдень лише 52% респондентів відчувають себе у безпеці, ще 37 % вагаються, оцінивши цей показник як «50 на 50». В той же час вночі ці показники складають 17% та 47% відповідно. Це свідчить про необхідність системного підходу до створення безпечної громади.

Зображення

«У рамках проєкту планується проведення комплексного аналізу питань безпеки у місті, конкретизація тих запитів, що були відображені у Профілі громади. На основі цих даних робочою групою з громадської безпеки та фахівцями виконавчого комітету буде розроблено міську програму «Безпечна громада», яка дасть можливість не лише узгодити майбутні ініціативи всіх інститутів, що опікуються безпековими сервісами, а і виділяти бюджетні кошти на створення безпечного міського середовища», – зауважила Світлана Агаджанян координаторка проєкту «Громадська безпека у фокусі».

Проєкт «Громадська безпека у фокусі» реалізується громадською організацією «Твій формат» у партнерстві з Дружківською міською радою та ТОВ «Контакт» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Для довідки:
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).
Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Для запитів ЗМІ:
Світлана Агаджанян, координаторка проєкту, +380502733985, kvitkalana@gmail.com


Читайте наші новини на телеграм каналі

10:45
176
Немає коментарів. Ваш буде першим!