Обговорили кроки по реалізації експерименту «Створення Методології адоптации SCORE в місцевих стратегічних і програмних документах».

Обговорили кроки по реалізації експерименту «Створення Методології адоптации SCORE в місцевих стратегічних і програмних документах».

48 осіб (в тому числі жінок — 31 і чоловіків — 9) з числа громадськості, присутні на засіданні Консультативної ради з питань соціальної єдності (КССЄ) при Програмі ООН з відновлення та розбудови миру (UN RPP) підтримали саму ідею експерименту та обрання в якості «пілотних» 4-х громад двох областей: в Донецькій – Торецьк та Вегледар, в Луганській – Новоайдар та Попасна. Цього разу засідали в розширеному форматі за участю менеджерів Робочих груп з безпеки та згуртуванню громад-пілотів Програми.

Обговорювали онлайн презентацію кроків впровадження ініціативи групи радників щодо реалізації експерименту нової «Методології адоптації SCORE в місцевих стратегічних і програмних документах».

Зображення

Як зазначив Андрій Жидков, член КССЄ: «Заплановані кроки по створенню зрозумілої всім Методики врахування індексу SCORE при в місцевих стратегічних та програмних в експериментальних громадах Луганської та Донецької областей та їх апробація в окремих громадах дозволить показати всім, що місцеві політики можуть бути не декларативними, а реальними».

Зображення

Як зазначили присутні на засіданні представники обраних для експерименту громад:

Тетяна Сігаєва: «Вугледар завжди хоче бути попереду у всіх експериментах Програми та ми раді, що обирають нашу громаду».

Тетяна Красько: «Ми раді бути в будь-якому експерименті, що поєднає спільні інтереси влади, маленької громади Новогородського з великою Торецькою громадою, та громадськості тим більше, що йде реформа з децентралізації, та дозволить ефективно розробити нові програмні документи».

Олексій Головатий: «Кожного разу ми отримуємо реальні результати від запровадження експериментів Програми ООН із відновлення та розбудови миру. Я, директор Школи з маленького селища Дружба Торецької громади два роки працював в експерименті по створенню мережі «Амбасадорів миру UN RPP» а цього року обраний головою нової громадської організації «Амбасадори миру», і тепер стаю прикладом для інших закладів й не тільки нашої громади. Впевнений і цей експеримент буде таким же вдалим для всіх, і нашого партнерства в цілому».

Зображення

Роман Власенко: «Впевнений, що вся Попаснянська громада отримає чергову користь, тим більше що зараз час розробки нових програм органами влади, і завдяки цьому вони можуть стати ще дієвіше та цікавіше. Ми хочемо бути першими у всіх експериментах та маємо порозуміння, що треба освоювати нові методики та підходи, виділяти приміщення та фінанси, тому ми готуємо ґрунт для всіх експериментів, і STEM-лабораторії, і для створення одного з перших в області «шелтору» щодо протидії насильству та маємо багато інших новітніх планів. Цей експеримент свого роду теж перший та думаємо, що в громаді знайдуться однодумці для його ефективної реалізації».

Як зазначила представниця Програми, Ганна Борова: «Підтримка чергового експерименту, розробленого членами КССЄ є черговим цікавим кроком до єднання наявних дослідницьких та аналітичних інструментів з реально публічно розробляємими політиками органів влади». Вона також наголосила на позитивному та системному партнерстві з деякими владними структурами та навела приклади у сферах молодіжної, соціальної та освітньої політики. Запросила всіх на круглі столи, що будуть проведені протягом вересня з питань партнерської роботи з двома областями в напрямках STEM-освіти та забезпечення інклюзивної роботи закладів соціальної сфери».


Читайте наші новини на телеграм каналі

08:55
218
Немає коментарів. Ваш буде першим!