Соціальне підприємництво – бізнес майбутнього

Соціальне підприємництво – бізнес майбутнього

25 квітня в Сєвєродонецьку відбулася зустріч «Соціальне підприємництво — бізнес майбутнього», на якій було презентовано нові можливості розвитку соціального підприємництва для жителів Донецької, Луганської, Харківської, Одеської областей.

«Соціальне підприємництво — це бізнес заради соціальної мети. Його основна відмінність від звичайного бізнесу полягає у тому, що першочерговою є соціальна місія або цінність, а частина прибутку спрямовується на вирішення суспільних проблем»,– говорить Артем Корнецький, бізнес консультант, співзасновник SchoolofME.

Штефан Де Ла Пена, тренер з соціального підприємництва та співзасновник EducationNetworkforSocialEntrepreneurshipSEEN(Німеччина): «Більшість представлених підприємств обирають модель пожертування коштів для вирішення соціальних проблем або модель працевлаштування уразливих верств населення. Я б хотів бачити більше таких, що працюють на усунення кореню проблеми».

За словами Аліни Бочарнікової, консультанта з питань соціального підприємництва наразі в країні діють понад 150 соціальних підприємств, що описані у двох виданнях каталогу соціальних підприємств України.

Історіями створення власного соціального підприємства поділилися жителі східних регіонів. Так, у Харкові працює благодійний магазин одягу «Ясна річ», який приймає одяг та перенаправляє його дітям з дитячих будинків, літнім людям, а частину – відбирає та продає. Гроші від продажу фінансують роботу місцевого благодійного фонду.

ТМ «BABYLOVE» виробляє українські ерго-рюкзаки для транспортування малюків. Всю продукцію шиють люди, що пройшли реабілітацію та позбавились алко- та наркозалежності. Частина прибутку направляється на діяльність реабілітаційного центру.

Магазин чаю «Гості», що нещодавно відкрився у Краматорську, продає понад 30 видів чайної продукції, яка була вироблена без використання експлуатаційної праці. Кошти від продажу чаю йдуть на відновлення Донбасу.

І соціальних підприємств в майбутньому буде ще більше.
На презентації було представлено нові тренінгові програми з соціального підприємництва для представників громадського сектору та бізнесу. 35 осіб з Донецької, Луганської, Харківської та Одеської області зможуть пройти навчання безкоштовно.
На вибір пропонується дві тренінгові програми:

Тренінг 1: «Соціальне підприємництво: заробляй змінюючи світ на краще!»

До участі запрошуються представники малих міст та сіл, які бажають відкрити власну справу та покращити життя своєї громади.
Розклад навчальних модулів:
Модуль 1: 4-7 червня 2018 року
Модуль 2: 8-11 липня 2018 року
Модуль 3: 16-19 вересня 2018 року


Тренінг 2: «Разом надійніше: соціальне підприємництво у партнерстві»

До участі запрошуються команди з 2-3 осіб, які мають бізнес ідею та бажають створити/розвинути свій успішний бізнес, що заробляє і вирішує соціальні проблеми.

Розклад навчання:

Модуль 1: 9-13 червня 2018 року
Модуль 2: 10-14 вересня 2018 року

Окрім того, всі учасники програми матимуть можливість отримати фінансування для старту власного бізнесу та взяти участь у навчальних подорожах до Німеччини та Грузії.
Детальніше про програми і умови реєстрації на сайтіhttp://se.eef.org.ua/node/49
Набір учасників відкрито!

___________________________________________________________________________
Захід проходив в рамках проекту «Соціальне підприємництво, як інноваційний механізм для вирішення питань суспільного розвитку», що реалізується Фондом Східна Європа та німецької Громадською організацією ChildFundDeutschlande.V. за фінансової підтримки Федерального міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини. Проект є частиною комплексної програми «Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей: залучення ВПЛ активних учасників проекту»


Читайте наші новини на телеграм каналі

22:09
627
Немає коментарів. Ваш буде першим!