У Волновасі створено центр громадського контролю у сфері публічних закупівель

У Волновасі створено центр громадського контролю у сфері публічних закупівель

Центр громадського контролю у сфері публічних закупівель буде навчати громадських активістів Волновахи та Вугледара як здійснювати публічні закупівлі, проводити ефективні розслідування в даному напрямку, сприятиме поліпшенню доступу місцевих мешканців до інформації про публічні закупівлі.

Громадською організацією «Правозахисний центр «Ліга жінок виборців» за проєктом «Створення майстерні доброго врядування — Платформи громадського контролю у сфері публічних закупівель у м. Волноваха та м. Вугледар, який підвищить рівень інформованості громадян як здійснювати громадський моніторинг публічних закупівель» організовано діяльність центру громадського контролю у сфері публічних закупівель у м. Волноваха.

У планах діяльності центру громадського контролю у сфері публічних закупівель:

  • -Залучення волонтерів до моніторингу публічних закупівель, проведення дослідження у цій сфері для подальшої діяльності у м. Волноваха та м. Вугледар.
  • -Проведення щомісяних навчань у онлайн форматі або ж безпосередньо у центрі для волонтерів, які планують займатись моніторингом публічних закупівель та регулярного проведення інформаційних кампаній.
  • -Проведення коучингової підтримки волонтерів, які займаються моніторингом публічних закупівель та допомога їм у підготовці справжніх антикорупційних розслідувань у цій сфері.
  • -Інформаційно-просвітницька кампанія «Як провести моніторинг закупівель в моєму місті: поради громадському активісту».
  • -Формування Мережі громадські активістів «За прозорі Закупівлі».
  • -Проведення на базі центру громадського контролю у сфері публічних закупівель спільно з громадськими активістами — розслідувачами аналізу та моніторингу закупівель через систему PROZORRO в 2х місцевих громадах: м.Волноваха та м. Вугледар.

Адреса центру – м. Волноваха, вул. Центральна, 45/1, середа, п’ятниця з 10 до 17.

«Головною метою проєкту, — інформує керівниця організації Дар’я Левчук, — є підвищення ефективності та доброчесності державних закупівель в м. Вугледар та м. Волноваха Донецької області через створення центру громадського контролю у сфері публічних закупівель, навчання громадських активістів – розслідувачів, проведення моніторингу та вироблення експертних рекомендацій для ОМС, та разом із цим, підвищення відповідальності місцевої влади цільових громад та постачальників послуг/товарів перед мешканцями місцевих громад».

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують тринадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:05
138
Немає коментарів. Ваш буде першим!