UN RPP у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України організовують хакатон «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти»

UN RPP у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України організовують хакатон «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти»

Основна ідея проєкту – об’єднати учасників зі всієї України:
розробників, дизайнерів, представників громад, управлінців,
активістів та ентузіастів громадянського суспільства, надавачів
послуг з безпеки, підприємців і маркетологів для плідної співпраці
та пошуку рішень, які сприятимуть побудові більш «розумних»,
сильних, безпечних і згуртованих спільнот.

Безпосередньо хакатон відбудеться восени 2020 року. Детальніше про захід можна дізнатися з анонсу хакатону.

В межах підготовки хакатону, 4-5 серпня 2020 року відбудеться підготовча робоча зустріч – Iдеатон «Моя безпечна громада». Мета цієї події – залучити ключових стейкголдерів із громадської безпеки (надавачів послуг з безпеки, органи місцевої влади, лідерів громадянського суспільства, користувачів послуг) та ІТ-сектор, аби
окреслити виклики щодо громадської безпеки, глибше проаналізувати проблеми й розробити ідеї-запити, що будуть реалізовані в цифрових рішеннях на хакатоні «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти» восени 2020 року.Ідеатон «Моя безпечна громада» – це 2 повні дні онлайн-інтенсиву, занурення у проблематику, продуктивних діалогів та дискусій, генерування ідей та перевірки гіпотез, особистих та групових інсайтів, встановлення нових знайомств та партнерств.Основні теми/напрямки на яких буде сфокусована робота учасників:
• цифрова безпека та цифрова грамотність;
• інклюзивні послуги з безпеки для кожного;
• координація діяльності між різними надавачами послуг з безпеки та громадами;
• реагування на кризи та можливості раннього попередження/сповіщення (як об’єднати громадян, представників влади та надавачів послуг з безпеки на місцевому рівні в разі надзвичайної ситуації або загрози, для того, щоб провести необхідні превентивні заходи та зробити спільні дії швидшими й ефективнішими);
• громадська безпека на основі фактичних даних (як використовувати дані з відкритого доступу для спільної користі);
• безпека надання послуг громадянам (створення умов надання послуг для громадян, що часто перетинають контактну лінію, безпека особистих даних при наданні онлайн послуг тощо.)
Долучившись до участі в ідеатоні, ви зможете:
• допомогти підвищити якість та актуальність майбутніх рішень із підвищення безпеки, що будуть розроблені на хакатоні «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти»;
• долучитися та зробити свій внесок до формування рішень, що можуть вплинути на підвищення рівня безпеки у ваших громадах;
• розширити коло однодумців для поточної та потенційної взаємодії;
• здобути нові знання, навички та освоїти передові методології аналізу проблем та їх вирішення, а також креативної взаємодії з пошуку рішень та тестування гіпотез.Програма ідеатону включатиме:
• активну участь зацікавлених представників Міністерства цифрової трансформації України;
• презентацію результатів досліджень з питань безпеки;
• презентації учасниками головних висновків (інсайтів) – результатів власних досліджень (інтерв’ю);
• приклади рішень із підвищення рівня безпеки в громадах, що вже реалізовані (та плануються до реалізації), як в Україні, так і світі;
• проведення інтерв’ю та перевірку гіпотез із реальним учасниками безпекових ситуацій (інтерв’ю);
• індивідуальну та групову роботу зі створення гіпотез рішень з представниками різних зацікавлених сторін (безпекових структур, громадських організацій, органів місцевого самоврядування тощо);
• презентацію концепцій рішень у форматі запиту-завдання для майбутніх учасників хакатону. Програма передбачає активну роботу учасниць та учасників:

4 серпня – з 10:00 до 17:00
5 серпня – з 11:00 до 17:00

Перерви на обід та каву згідно програми, що буде надіслана учасникам та учасницям.

Концепція ідеатону передбачає:
• активну індивідуальну та командну роботу;
• використання сучасних онлайн інструментів комунікації та взаємодії, як-то ZOOM, MIRO тощо;
• практику сучасних методик вирішення проблем, взаємодії та досягнення спільного бачення;
• безпосереднього діалогу з учасниками безпекових ситуацій;
• максимальну практичність роботи, що буде виконуватися з фокусом на подальшу реалізацію напрацьованих концепцій рішень в реальних цифрових продуктах.

Для максимально ефективної взаємодії, ідеатон проводять досвідчені фасилітатори з багаторічним досвідом
роботи з організації та проведення хакатонів та стратегічних сесій у громадському та приватному секторах:

Павло Рижій, засновник інституту Корпоративних Інновацій та Громадського Підприємництва. Має більше 20 років професійного досвіду роботи з міжнародними організаціями та громадським сектором. Фасилітував хакатони з децентралізації з десятками ОТГ у різних куточках України. Автор концепції «Мережі Інноваційної
Взаємодії ОТГ», з якою вийшов у фінал національного телевізійного конкурсу «Нові лідери». Створив концепцію та реалізував першу в Україні програму «Інноваторів Сталого Розвитку» на замовлення та разом з Агенцією Глобального Договору ООН в Україні. Є постійним ментором акселераційної програми для держслужбовців EU Association Lab;

Анастасія Туманова, співзасновниця громадської організації School of ME. Сертифікована спеціалістка з управління складними системами (Human System Dynamics Institute). Практикує дизайн-мислення у роботі та житті вже 6 років. Має 10 років досвіду роботи в сфері інформаційних технологій і 12-річний досвід роботи в громадських організаціях. Консультантка з організаційної психології, гештальт-підхід.

Анастасія Соляник, комунікаційна експертка. Має 17 років досвіду роботи в бізнесі, громадському секторі та з державними реформами. Керувала пресслужбою МОН, запускала реформу ЗНО. Консультувала клініку ISIDA та Единбурзьку бізнес школу. Є ментором і викладачем з комунікацій. Очолює маркетинг-напрямок «Mazars Україна».

Участь у ідеатоні передбачає інтенсивну роботу безпосередньо під час самої робочої зустрічі 4 та 5 серпня та потребує від учасників попередньої підготовки, а саме:
• ознайомлення з роботою та вміння користуватися онлайн-інструментами комунікації та взаємодії, як-то ZOOM, MIRO тощо; Для цього буде організовано попередній мінітренінг/інструктаж для учасників;
• пошук прикладів рішень, що підвищують рівень безпеки в спільнотах та ознайомлення з ними;
• пошук безпосередніх учасників безпекових ситуацій, релевантних для цільових тем/напрямків зазначених вище, та готовність до проведення з ними серії інтерв’ю.Для подачі заявки на участь в ідеатоні заповніть, будь ласка, реєстраційну форму.

Нагадаємо, у 2019 році Хакатон для розвитку місцевих громад Hack for Locals відбувся 9-11 жовтня у Харкові, захід об’єднав понад півтори сотні учасників, які представляли ІТ-індустрію, бізнес, органи місцевого самоврядування та громадянське суспільство, а також українських та закордонних менторів.

Зображення

Зображення

Зображення

Фото UNDP Ukraine 2019

Ідеатон проводиться в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Королівства Данії, Королівства Нідерландів, Королівства Швеції та Швейцарської Конфедерації, як частина заходів організації хакатону «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти».
Хакатон «Hack for Locals 2.0: Безпечні спільноти» проводитиметься в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, за фінансової підтримки Європейського Союзу та урядів Королівства Данії, Королівства Нідерландів, Королівства Швеції та Швейцарської Конфедерації, у партнерстві з Міністерством цифрової трансформації України, Донецькою та Луганською обласними державними адміністраціями, IT асоціацією України, SoftServe, Eleks, IDS-Borjomi, RadarTech, Українським фондом стартапів, Рубрикою медіа рішень, РЦ «Гурт» та низкою українських університетів зі всіх куточків України.
Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО). 

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Дивитися документ:


Читайте наші новини на телеграм каналі

16:10
219
Немає коментарів. Ваш буде першим!