Міська організація осіб з інвалідністю «Надія» м. Краматорськ виготовляти багаторазові маски і роздає їх нужденним

Міська організація осіб з інвалідністю «Надія» м. Краматорськ виготовляти багаторазові маски і роздає їх нужденним

Ще з перших днів карантину члени громадської організації «Міська організація осіб з інвалідністю «Надія», з огляду на дефіцит ШСЗ в аптеках і їх високу вартість, проявили ініціативу, спрямовану на допомогу установам і людям перебувають у складній життєвій ситуації під час епідемії коронавируса. Члени ГО почали самостійно виготовляти багаторазові маски і роздавати їх нужденним.

Щоб максимально убезпечити людей, мобільна брига «Надії» підвозила тканину швачкам додому, потім забирала готові маски і розвозила по домівках тих сімей, де є люди з інвалідністю, пенсіонери та інші соціально незахищені городяни. Маски від «Надії» отримали і працівники Краматорської поліції, і ТОВ «БУДТЕХМОНТАЖ». Зараз над пошиттям і роздачею засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) працює 8 волонтерів. Це звичайні небайдужі городяни, які вміють шити і прагнуть з користю витратити «сидіння вдома на карантині». Найбільша частина з них має серйозні проблеми з опорно-рухового апарата, але це не заважає їм бути активними і самостійними членами суспільства. Волонтери «Надії» шиють не тільки багаторазові маски, а так само і бахіли,і рукавички, і медичні халати.

Дізнавшись про конкурс грантів для протидії і полегшення наслідків коронавируса від Програми ООН по відновленню і розвитку світу, члени ГО «Надія» написали свій проект «Організація швейної майстерні для волонтерів з числа осіб з інвалідністю для пошиття індивідуальних засобів захисту під час пандемії COVID-19 ». Проект був підтриманий, і в кінці квітня 2020 року та й сьогодні триває його реалізація.

Детальніше про про діяльність на сторінці ГО «Міська організація осіб з інвалідністю «Надія» у Фейсбуці тут: 

https://www.facebook.com/pg/%D0%93%D0%9E-%D0%9C%D1%96%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B0%D0%BD%D1%96%D0%B7%D0%B0%D1%86%D1%96%D1%8F-%D0%BE%D1%81%D1%96%D0%B1-%D0%B7-%D1%96%D0%BD%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%96%D0%B4%D0%BD%D1%96%D1%81%D1%82%D1%8E-%D0%9D%D0%B0%D0%B4%D1%96%D1%8F-111119633895036/posts/?ref=page_internal

Програма ООН по відновленню і розвитку світу реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН в області народонаселення (UNFPA) та Продовольча і сільськогосподарська організація ООН ( ФАО). Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), а також уряду Великобританії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Карантин коли-небудь закінчиться і майстрині «Надії» планують продовжувати роботу в швейній майстерні. В планах у них організувати курси крою та шиття для осіб з інвалідністю, щоб ті в свою чергу могли реалізувати свій потенціал і відкрити власну справу.


Читайте наші новини на телеграм каналі

20:05
590
Немає коментарів. Ваш буде першим!