В Щасті пройшов тренінг для активістів по роботі з медіа

В Щасті пройшов тренінг для активістів по роботі з медіа

Тренінг “Робота з медіа для громадських активістів" відбувся у м. Щастя. Мета заходу: надання представникам організацій громадянського суспільства (ОГС) практичних навичок щодо роботи з медіа в сучасних умовах, формування практичних навичок взаємодії зі ЗМІ та журналістами, написання прес-анонсів/релізів, формування візуального образу своїх організацій в мережі Інтернет та на існуючих онлайн-платформах, складання інформаційних повідомлень та власних медіапланів.

Надання актуальної інформації щодо роботи з медіа в сучасних умовах обговорювали на заході, що відбувся 6.12.2019.

В тренінгу взяли участь 15 активістів. З них 7 представників громадських організацій, 4 активних місцевих жителя, педагог, бібліотекар та помічник депутата. 8 жінок та 7 чоловіків.

Зображення

В ході заходу учасники ознайомились з видами медіа та особливостями подачі інформації, навчались написанню прес-анонсів та прес-релізів, розробки медіа-планів, розширили знання щодо роботи в соцмережах та взаємодії зі ЗМІ.

Учасники тренінгу ознайомились з роботою платформи “Громадськість Луганщини й Донеччини”, яка дає можливість обміну досвідом між активістами двох областей, та навчились працювати з цим інтернет-ресурсом.

Зображення

“Для мене сьогодны все було нове, — поділилася Олена Кузнєцова, ГО “Жінки України”, — Розібралися, що таке прес-анонси і прес-релізи, як працювати в соцмережах. Можна дивитися по-іншому на речі. Буду з усім працювати”.

“Мені сподобалась частина, як зацікавити людину, щоб вона постійно звертала увагу на нашу інформацію, — Ганна Пескарьова, медсестра дитячого садку, — тепер знаємо, як працювати в інтернет”.

Зображення

“Буду користуватися сайтом “Громадськість Луганщини і Донеччини” активно,” — поділилася Оксана Верещук, ГО “Окданакс”, — будемо працювати.

“Тепер хочу переглянути всі матеріали, що писала раніше, — поділилася Галина Калиніна, ГО “Культурна фортеця”, Буду користуватися сайтом “Громадськість Луганщини і Донеччини”.

“Сьогодні дізналася багато нових термінів. З інформацією ще буде потрібно попрацювати, — поділилася Ольга Петренко, ТЕС, — Рада знайомству з новими людьми”.

Зображення

Тренінг «Робота з медіа для громадських активістів» організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

14:15
218
Немає коментарів. Ваш буде першим!