“Робота з медіа для громадських активістів" у Кремінній

“Робота з медіа для громадських активістів" у Кремінній

Тренінг “Робота з медіа для громадських активістів" відбувся  27 листопада в Кремінській ЗОШ №4 за сприяння Амбасадорки миру UN RPP Яни Гарькавець. В тренінгу взяли участь 22 активних мешканці селища. З них 3 представники громадських організацій, 8 активістів з учнівської молоді, 11 педагогів. 19 жінок та 3 чоловіки.

Метазаходу: надання представникам організацій громадянського суспільства (ОГС) практичних навичок щодо роботи з медіа в сучасних умовах, формування практичних навичок взаємодії зі ЗМІ та журналістами, написання прес-анонсів/релізів, формування візуального образу своїх організацій в мережі Інтернет та на існуючих онлайн-платформах, складання інформаційних повідомлень та власних медіапланів. Надання актуальної інформації щодо роботи з медіа в сучасних умовах.

Зображення

В ході тренінгу учасники засвоювали навички з підготовки прес-анонсів та прес-релізів, написання заголовків статей, розробки медіа-планів, а також розширили знання щодо роботи в соцмережах, взаємодії зі ЗМІ.

Зображення

Учасники тренінгу ознайомились з роботою платформи “Громадськість Луганщини й Донеччини”, яка дає можливість обміну досвідом між активістами двох областей, та навчились працювати з цим інтернет-ресурсом.

В ході тренінгу, враховуючи велику кількість вчителів, більше уваги приділили медіаплану, як частині плану роботи організації.

Зображення

Всі учасники відмітили високий рівень підтримки та взаємодії учасників тренінгу, та почули себе здатними до дій з метою позитивних змін у громаді. Також учасники зазначили, що у них була можливість висловлювати свою точку зору та бути почутими. Тематику тренінгу учасники оцінили високо, зазначивши, що всі теми були важливими.

Зображення

Учасники тренінгу зазначили, що інформація, яку отримали на тренінгу, потрібна для подальшої діяльності.

“Я зараз вчусь журналістиці, і для мене дуже важливі теми з написання прес-анонсу та прес-релізу”, — повідомила Тетяна Жила, лаборант школи.

“Я працюю зі шкільним сайтом. Деякі речі я не знала, просто щось робила інтуітивно, — поділилася Наталья Саченко, педагог ЗОШ №4, — Тепер бачу, що щось ми робили правильно. Тренінг стався в нагоді”.

“Раніше і не задумувалася, як писати прес-анонс, — поділилися Світлана Кременчугська, заступник директора ЗОШ з навчально-виховної роботи, — Меня сподобався болк про прес-анонси та прес-релізи. Тепер я зверну увагу на і теми, і взагалі після тренінгу в нас багато нових ідей”.


Зображення

#

Тренінг «Робота з медіа для громадських активістів» організовано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.UNRPP


Читайте наші новини на телеграм каналі

19:15
301
Немає коментарів. Ваш буде першим!