Шукаємо порозуміння щодо забезпечення зручностей для людей та реалізації "універсального дизайну"

Шукаємо порозуміння щодо забезпечення зручностей для людей та реалізації "універсального дизайну"

Рухаємося далі з громадським моніторингом доступності об'єктів для людей з інвалідністю та людей похилого віку, для забезпечення зручностей для будь-яких людей в рамках концепції «універсального дизайну». 4.09.2019 року предствники ГС «ЛАООІ» разом з головним інженером МПП "Інтелект" здійснили виїзд до м. Щастя. Таким чином, Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю продовжуе роботу в рамках реализації проекту "Інклюзівна мережа Громадських радніків Луганської області."

4 вересня 2019 року голова та предствники ГС «ЛАООІ» разом з головним інженером МПП "Інтелект" здійснили виїзд до м. Щастя.

Зображення

Поїздка була спрямована на моніторинг безбар'єрного доступу осіб з інвалідністю та людей похилого віку до соціальних послуг та різних об'єктів. Було проведенно моніторинг об'єктів, які потребують реконструкції задля покращення доступу для маломобільніх груп населення.

Зображення

Перший заклад, де побували, — це Щастінська міська лікарня, яка справила гнітюче враження. «Це неймовірний ЖАХ!» — зазничили всі, хто приїхав.

Зображення

В нашій області є багато закладів, котрі потребують ремонту, але - це -  медичний заклад, він повинен бути зручним для всіх. Бо, що може бути важливийще за життя та здоров‘я людини!

Зображення

У лікарню приходять люди, та також лікують наших військових ! 

Зображення

Мало того, люди змушені їхати в інше місто тільки для того щоб поставити печатку на будь якому документі, так вони ще й лікуватися повинні в таких жахливих умовах!

Зображення

Всі, підкреслемо, ВСІ, приміщення в аварійному стані! Відсутність водопостачання! Лікарі змушені мити руки з пластикових пляшок. Вони просто небезпечні для життя!

Зображення

Щодо доступності, то нам забракло слів, її немає зовсім. 

Зображення

Сподіваємось, що зможемо зробити хоч малесенький внесок для цього закладу задля його доступності для мало мобільних груп населення.

Зображення

Також відвідали КЗ «Щастинський міський Палац культури», де теж було виявлено низку проблем. 

За результатами моніторингу були зроблені заміри та накреслені відповідні креслення. Сподіваємось, що в найближчий час нашу участь у впровадженні доступності в цьому місті буде помітно.


Дякуємо за порозуміння та співпрацю в.о ВЦА м. Щастя — Клінковій Светлані Миколаївні та Палагуті Наталії. Також всім, хто приєднався до зустрічі. 

Далі буде....


Читайте наші новини на телеграм каналі

13:05
343
Немає коментарів. Ваш буде першим!