Моніторинг безбар 'єрного доступу осіб з інвалідністю та людей похилого віку в Станиці-Луганській

Моніторинг безбар 'єрного доступу осіб з інвалідністю та людей похилого віку в Станиці-Луганській

Луганська Асоціація організацій осіб з інвалідністю продовжуе працю в рамках реализації проекту "Інклюзівна мережа Громадського радніків Луганської області". 03 вересня 2019 року відбувся виїзд представників та голови ГС «Луганська обласна асоціація організацій людей з інвалідністю» (сорочено ГМ «ЛАООІ») з головним інженером МПП "Інтелект" у смт. Станиця-Луганська.

Поїздка булу спрямована на моніторинг безбар 'єрного доступу осіб з інвалідністю та людей похилого віку до послуг різних об'єктів.

В результаті були проведені заміри об'єктів, які потребують реконструкції для покращення доступу для маломобільніх груп населення. На зустрічі, Микола Надулічній зустрівся з очільником Станично-Луганської РДА Юрієм Золкиним. Було обговорено ряд проблем по смт. Станіця-Луганська.

Зображення

Також представник ГМ «ЛАООІ» зустрілися з начальником відділу культури Станічно-Луганської РДА Скотаренко Ольгою Іванівною, та в.о директора КЗ «Станічно- Луганської централізованої бібліотечної системи» Сірєнко Вікторією Вадімівною, відвідалі КЗ «Станично-Луганський районний Будинок Культури», в якому находится Станично- Луганський Центр Громадського дозвілля, Станично-Луганська центральна районна бібліотека, перукарня та ще много цікавих та корисних закладів. Будівля знаходиться в стадії ремонту. Зроблено проект, но є труднощі з фінансуванням.

Що приємно здивувало — це доступний і правильно зроблений санвузол для людей з інвалідністю.

Зображення

Побували в Станично-Луганської центральній дитячій бібліотеці. Був прописаний проект і профінансований донорами для створення мультімедійного культурно-просвітніцького простіру «Gogol Hab», але є проблеми з доступністю, яку потрібно вирішувати.

Зображення

Були приємно здивовані Кондрашевським Будинком Культури в особі гостинного Цукало Юрія Валентиновича. У цьому ДК проводяться вечори для людей похилого віку, дискотеки для молоді, концерти місцевого рівня. 

Зображення

Також при Кондрашевському Будинку культури працює дивовижна студія «Домовичок», в цій студії займаються творчістю близько 50 дітей.Ті шедеври, які роблять дітки гідні найкращих виставок і ярмарків.

Зображення

Була так само промоніторина та досліджена Станично Луганська бібліотека Кондрашевська. Зроблені виміри ганку та проведені заміри.

Завдяки відмінній роботі локальних «громадських інклюзивних радників» мережі Yulia Reznichenko, Наталья Мышева, вже радуємось за результати роботи мережі ГМ «ЛАООІ».

Треба також подякувати за співпрацю всім причетним до просування змін через такі візити.

Ще відвідали Інклюзівно- ресурсний центр Станічно-Луганського району. У закладі проходять реабілітацію 90 дітей. 

Зображення

Цей ресурсний центр терміново потребує реконструкції ґанку. Головного інженером МПП "Інтелект" були зроблені детальні заміри, зроблене креслення та найближче годині сподіваємося всім відвідувачам цього центру буде зручне та доступне такий життєво необхідний заклад в Станиці- Луганській.

Зображення

Далі будуть зміни. Ми впевнені та працюємо над цим.


Читайте наші новини на телеграм каналі

12:55
361
Немає коментарів. Ваш буде першим!