Навчались дипломатії представники Луганщини та Донеччини

Навчались дипломатії представники Луганщини та Донеччини

Семінарські сесії лекторів Дипломатичної академії імені Геннадія Удовенка при Міністерстві закордонних справ України 06-08 серпня 2019 року відбулись в мультихабі «GreenLab» м. Сєвєродонецьк

Перший лекційний день був присвячений темі «Основи аналітичної та дипломатичної роботи». Від Луганської області присутніх на заході разом з представниками пратнерських установ привітав голова Луганської облдержадміністрації, Віталій Комарницький.

Зображення

Сергій Корсунський, Директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, надав в дуже цікавій та легкій для розуміння формі інформацію. Презентував структуру МЗС, нагадав які є посади, ранги в дипломатичних установах та порадив яким чином організовувати комунікації у відповідності до питань, які необхідно вирішувати, наприклад в громадах, або на обласному рівні. Пояснив щодо субординації та компетенцій, яким чином такий підхід у дипустановах відрізняється від звичайного управлінського менеджменту «начальник – підлеглий». Прокоментував, яким чином аналізувати інформацію, щоб не стати «жертвою фейків». Пояснив різницю між посольськими та консульськими установами, навів приклади різної організації роботи дипломатичних установ в різних державах. Зосередився на підходах «критичного мислення та ситуаційного аналізу».

Зображення

Євгенія Габер, Заступниця директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС зосередилась на презентаціях, що стосувались теми «Основи аналітичної та дипломатичної роботи». 

Зображення

Учасникам заходу надали практичні поради, як писати6 або не писати листи, як робити ситуаційний аналіз та як його застосувати в офіційному листуванні та роботі з документами.день учасники приділили увагу питанням організаційно-протокольного забезпечення зустрічей за участі міжнародних партнерів. 

Зображення

Дарія Асташенкова, провідна фахівчиня Регіонального відділення ДАУ в Одесі.


Зображення

Захід

ДругийЄвгенія Габер, заступниця директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, продовжила другий лекційний день заходу та зосередила присутніх на питаннях особливості ведення переговорів з іноземними партнерами. 

Зображення

Пояснила, як впливають культурні, національні та релігійні аспекти на організацію прийому різноманітних делегацій. Надала багато практичних порад щодо того, як уникнути неприємностей при прийомі іноземних гостей різного рівня.

Зображення

Як зазначила присутня на заході представниця Старобільського району, Олена Григоренко: «Кожний день заходу цікавий та дуже корисний. Дякуємо організаторам, що організувати в такому цікавому форматі таку важливу подію».

Зображення

Останній лекційний день 8 серпня планується присвятити темі «Формування та реалізація зовнішньої політики України».

Всі впевнені, що і третій день пройде не менш цікаво та корисно. Сергій Корсунський, Директор Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС, має дуже багатий досвід дипломатичної діяльності, пані Євгенія Габер, Заступниця директора Дипломатичної академії України імені Геннадія Удовенка при МЗС та Дарія Асташенкова, провідна фахівчиня Регіонального відділення ДАУ в Одесі, вже за два попередні дні роботи зарекомендували себе, як викладачі, що викладають специфічні речі дуже цікаво та практично.

Зображення

Захід відвідало більш ніж 100 осіб з числа представників громад, держслужбовців різного рівня, громадських лідерів та журналістів Луганської та Донецької областей.

Зображення

Захід ініційовано Департаментом міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин та підтримано в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують одинадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

14:35
1713
Немає коментарів. Ваш буде першим!