«Школа регіональних посередників» відбулась у Святогір'ї

«Школа регіональних посередників» відбулась у Святогір'ї

На захід відібрали медіаторів, фасилітаторів діалогу з Луганської та Донецької областей, що проживають та працюютьу цих областях та мають підтверджуючі свої компетенції документи. Є надія, що як мінінімум 20 осіб, що пройшли випробування та ще покажуть свої практичні навичкі, складуть основу «мережі посередників» двої областей, зможуть та будуть займатися вирішенням конфліктів в Луганській та Донецькій областях. 

На заході учасники знайомились, будували спільний простір та обговорювали принципи взаємодії.

Світлана Петрова, міжнародна медіаторка, тренерка, голова правління «Центр права та посередництва», членкиня правління Національної асоціації медіаторів України, провела ряд вправ щодо узагальнення та обміну досвідом учасників в сфері вирішення конфліктів, медіації, фасилітації діалогу.

Зображення

Як зазначила, Ганна Борова, спеціалістка з питань соціальної єдності Програми ООН із відновлення та розбудови миру: «Ми почали пілотний експеримент за напрямком роботи в нашій Програмі «громадська безпека та соціальна згуртованість» під робочою назвою «Створення геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів в Луганській області», а мережа «регіональних посередників» з Донецької та Луганської областей — це його велика частина, без якої весь експериментальний цикл не може існувати. Тому маємо великі сподівання на корисність цих людей в такій не простій, але цікавій справі».

Детальніше тут: http://dialog-ua.org/news/11-shkola-rehionalnykh-poserednykiv-vidbulas-u-svyatohir-yi.html


Зображення

Школа регіональних посередників у вирішенні конфліктів проводиться в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу, урядів Данії, Швеції та Швейцарії.

Програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань ґендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують десять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Швеції, Швейцарії та Японії.


Читайте наші новини на телеграм каналі

09:40
569
Немає коментарів. Ваш буде першим!