Суспільство починається з кожного з нас! Сім'я Баль та Фестиваль-конкурс «Світ без обмежень».

Суспільство починається з кожного з нас! Сім'я Баль та Фестиваль-конкурс «Світ без обмежень».

Сім'я Баль, Анна і Сергій, брали участь у Фестивалі-конкурсі «Світ без обмежень», що проходив в травні цього року в Донецькій та Луганській областях, представили Житомирську область. В цьому матеріалі трошки про них та про їх враження від Фестивалю.

Сім'я, яка об'єднала Захід і Схід України. Анна з мальовничого Полісся, має педагогічну освіту і вже більше трьох років працює в органах місцевого самоврядування. А Сергій з Донецької області, громади, що тимчасово непідконтрольна Україні, який пропрацював шахтарем вісім років. На Фестивалі-конкурсі «Світ без обмежень-2019» представили село Брусилів, яке знаходиться в Житомирській області. Разом виховують десятирічного сина і ведуть активний спосіб життя. Беруть участь у спортивних змаганнях з настільного тенісу, дартсу та бочче.

«Мені з Сергієм пощастило взяти участь у Фестивалі — конкурсі «Світ без обмежень-2019 », що проходив з 12 по 16 травня у м. Краматорську та м. Сєвєродонецьку. Цей захід відрізнявся маштабністю, новизною формату» — каже Ганна.

«Сказати супер, про конкурс «Світ без обмежень,» — це нічого не сказати. Це взрив приємних емоцій, відчуттів, це розрив всіх шаблонів та стереотипів, що пов'язані з людьми з інвалідністю. Фестиваль дав змогу заявити про себе, що ми є, і ми, як усі люди кохаємо, створюємо сімї, допомаємо один одного, і можемо вести активне суспільне життя, допомагати іншим, працювати, займатися спортом, перейматися важливими проблемами людства. Конкурс допоміг проявити себе індивідуально і показати свою сім'ю загалом. Ми познайомились з чудовою командою організаторів, сильних, наполегливих, енергійних, людей, з інноваційними поглядами та ідеями, яким не байдуже до проблем людей з інвалідністю. А ще ми зустрілись з іншими сімейними парами, обмінялися досвідом, дізналися багато корисної інформації на круглому столі і конференції. Кажуть коли людина цікаво проводить свій час, то він проходить не помітно, то для нас дні конкурсу пролетіли, як одна мить. Ми надихнулись фестивалем і з великим задоволенням прийняли б участь у подібному заході» — зазначають Сергій та Ганна.

Вони стверджують, що від нас самих залежить, яке ми будемо мати завтра, своє особисте, своєї сім'ї, свого населеного пункту, своєї країни і нашої планети вцілому.

«Бажаємо кожному брати відповідальність на себе за своє сьогодні, бути активними, вести здоровий спосіб життя, виходити зі своєї зони комфорту і творити своє майбутнє. Організаторам низький уклін за проведену роботу і створення для нас свята, казки, в якій ми побували, за повагу і увагу до кожного із нас, за прекрасні подарунки і емоції, що залишаться на все життя!» — відмітила Ганна.

Зображення

Сім'я Баль стверджує, що Конкурс згуртував всіх та важає, що соціальна згуртованість є одним із основних показників розвитку сучасного суспільства.

«Разом можна зробити набагато більше і якісніше чим поодинці, досягти значно більших результатів і швидше! Не даремно кажуть — один в полі не воїн. І це стосується всіх сфер життя. Ми люди соціальні істоти по природі, тому коли ми разом, підтримуємо один одного, допомагаємо один одному, це значно підвищує якість нашого життя! Один за всіх і всі за одного. Соціальна згуртованість це як невидимі ниточки, що обєднують суспільство, кожного його члена один з одним в одне ціле!

Щось велике починається з малого, так і суспільство починається з кожного із нас! Щоб відбулися значні зміни у суспільстві ми починаємо мінятися самі: дбаємо про навколишнє середовище, доносимо сміття до сміттєвого баку, не беремо і не даємо хабарів, завжди беремо участь у виборах, ведемо здорове і активне життя без шкідливих звичок, займаємось спортом» — вважає сім'я Баль.

Ганна та Сергій — є членами власної громадської організації, а Ганна працює в органах місцевого самоврядування та стверджує, що: «Ми цікавимся нашими правами, вимагаємо щоб вони не порушувались, а також інформуємо інших».

Посилання на інші матеріали Фестивалю:

http://ndo.lg.ua/news/197-festyval-konkurs-svit-bez-obmezhen.html

http://ndo.lg.ua/news/219-12-lypnya-luhanski-ta-donetski-aktyvisty-prezentuvaly-vystavu-svitlyn-svit-bez-obmezhen-v-ukrinf.html

https://www.facebook.com/events/426886771433173/

Зображення

Текст та фото матеріалу підготовив Сашко Сімоненко, жуналіст ГО «Луганський прес-клуб» за рекомендацією Ганни Боровой, радника з питань примирення та соціальної єдності Програми ООНі з відновлення та розбудови миру (UNRPP), за підтримки ЛОБО «Фонд громад Луганщини «Хорс».


Читайте наші новини на телеграм каналі

15:35
761
Немає коментарів. Ваш буде першим!