​ПРООН продовжує практику проведення Робочих груп з безпеки в територіальних громадах Луганщини

​ПРООН продовжує практику проведення Робочих груп з безпеки в територіальних громадах Луганщини
Робочі групи по безпеці — це діалогові платформи для взаємодії жителів громади, громадськості та влади, поліції, МНС та інших правоохоронних структур.

ПРООН продовжує практику проведення Робочих груп з безпеки в територіальних громадах Луганщини. Січень позначився проведенням 5 робочих груп в таких населених пунктах як: м Кремінна, смт. Красноріченське, смт. Троїцьк, смт Чмеровка, смт. Марківка. Нагадаємо, Робочі групи по безпеці  - це діалогові платформи для взаємодії жителів громади, громадськості та влади, поліції, МНС та інших правоохоронних структур. У 10 громадах Луганської області ці дорадчо-координаційні платформи довели свою ефективність і були затверджені Рішеннями поселкоих / райрад як постійно діючі, що свідчить про їх популярності серед населення у вирішенні реальних проблемних питань громад, пов'язаних з комфортним проживанням і створенням для цього безпечного середовища.

Робочі групи, які приступили до роботи в почався 2018 році проходять дуже активно, про що свідчать подані на розгляд для фінансування ініціативи, спектр потреб населення громад в сфері безпеки не поступається за актуальності минулого року. Серед інших, за результатами проведених засідань Робочих груп, можна стверджувати, що населення як і раніше потребує посилення фізичної безопасноти на територіях їх проживання за рахунок установки камер відеоспостереження в місцях масового скупчення людей, а також руху автотранспорту та освітлення вулиць для комфортного пересування по вулицях в нічний час доби. Однак, можна відзначити і такі нові за змістом ініціативи як: проведення комплексного дослідження стану дорожнього руху в м Кремінна, встановлення світлофорних об'єктів та «лежачих поліцейських» біля шкіл та інших соціально важливих об'єктів інфраструктури (м Кремінна), закупівля велосипедів для патрулювання поліції в паркових зонах і підвищення їх мобільності реагування (м Кремінна, смт. Троїцьке), забезпечення дільничних інспекторів поліції планшетами для максимально точного реагування на повідомлення про правопорушення (з мт. Чмеровка, смт. Марківка, смт. Красноріченське). Чи не Менені актуальним залишаються такі ініціативи для малих населених пунктів як закупівля засобів гучного зв'язку і електронних табло («рядків, що біжать»), як вирішення проблеми з оповіщенням населення при надзвичайних ситуаціях, що особливо важливо в умовах відсутності якісного інтернету і просто мобільного зв'язку в цих населених пунктах.

Це далеко не весь перелік потреб Грамада, які були озвучені під час проведення робочих груп. Радує, що такий інтерес до участі в рішеннях проблем власної громади у жителів дуже високий, що говорить про підвищення рівня їх правосвідомості і причетності до змін умов для комфортного проживання.
За графіком проведення Робочих груп по безпеці слідкуєте в нашому онлайн-календарі.


Читайте наші новини на телеграм каналі

18:28
466
Немає коментарів. Ваш буде першим!