​На Луганщині стартувала друга фаза проекту «Відповідальність починається із нас»

​На Луганщині стартувала друга фаза проекту «Відповідальність починається із нас»

На Луганщині стартувала друга фаза проекту «Відповідальність починається із нас» щодо запобігання і протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі у Станично-Луганському районі. 

За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації вперше цей проект було впроваджено протягом 2017-2018 років у Попаснянському районі за підтримки міжнародних організацій «Лікарі світу» та Фонду ООН у галузі народонаселення.

Обидва райони знаходяться на лінії розмежування і не з чуток знають про насильство в умовах конфлікту. У рамках проекту у Станично-Луганському районі відібрано 22 контактні особи із числа лідерів місцевих громад. Контактні особи пройдуть відповідне навчання і стануть громадськими посередниками, до яких зможе звернутися за допомогою кожна особа, яка страждає від насильства або є потенційною жертвою. Серед учасників є як представники райдержадміністрації, голови, секретарі сільських або селищних рад, так і просто небайдужі люди, які не мають відношення до соціальної сфери. Перший базовий тренінг проведено 5-7 грудня в місті Сєвєродонецьку, під час якого учасники дізналися про поняття насильства, ознайомилися із законодавчою базою, основними принципами роботи із постраждалими особами. 

Як зазначила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Гарькавець, відкриваючи перший день навчання, символічно, що старт проекту дається саме під час акції «16 днів проти насильства», яка покликана об’єднати усіх навколо ідеї нетерпимості до явища насильства.

Найближчим часом буде проведено тренінг із перенаправлення для контактних осіб та представників районних служб і установ, які працюють у сфері запобігання і протидії насильству. #HearMeToo


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:42
410
Немає коментарів. Ваш буде першим!