Відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою» у Кремінній в рамках акції "16 днів проти насильства"

Відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою» у Кремінній в рамках акції  "16 днів проти насильства"

06 грудня 2018 року у Кремінському районі проведено відкритий дискусійний майданчик «Бути жінкою». 

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації захід відбувся в рамках акції «16 днів проти насильства» за підтримки Кремінської райдержадміністрації та благодійного фонду Stabilization Support Services.

Захід проведено задля ствердження провідної ролі жінки Луганщини як рушійної сили позитивних змін у суспільстві, лідерства в різних сферах життєдіяльності.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук розповіла про реалізацію в області державної ґендерної політики та запобігання і протидії домашньому насильству й насильству за ознакою статі. До участі в заході у якості спікерок були запрошені жінки, які свої власним прикладом та життєвою позицією доводять, що для жінки не існує неможливого.

Зображення

Так, Заслужена тренерка України з легкої атлетики, Заслужена працівниця фізичної культури та спорту України Римма Старостіна розповіла власну історію як спортивних перемог, так і боротьби зі стигмою та дискримінацією по відношенню до жінок з інвалідністю. Голова громадської ради при Кремінській міській раді Світлана Загоруй розповіла про поєднання сімейних обов’язків та громадської діяльності. Приватний підприємець, директорка ООО «Березень», засновниця приватного сільськогосподарського підприємства «Світанок» Наталія Іщенко акцентувала увагу на проблематиці жінок сільської місцевості. Кожна спікера відповіла на бліц-питання: «Сучасна жінка Луганщини – хто вона?». Миротвориця, лідерка, захисниця – усе це та багато іншого притаманне сучасній жінці нашої області.

Учасникам та учасницям було презентовано гру «Бути жінкою», розроблену експертами благодійного фонду Stabilization Support Services за підтримки Українського жіночого фонду. Усі бажаючі спробували свої сили в цій грі.

Зображення

Усі учасники заходу отримали подарунки – пряник у вигляді помаранчевої долоньки, що символізує несприйняття явища насильства. Наприкінці заходу проведено флеш-моб, у рамках якого кожен учасник та учасниця на помаранчевій кульці написали ім'я жінки, яка їх надихає та є прикладом. Кульки були випущені в небо на знак підтримки нульової толерантності до насильства по відношенню до жінок і дівчат. #HearMeToo


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:38
484
Немає коментарів. Ваш буде першим!