​"Світове кафе" за підтримки ОБСЄ відбулось у Сєвєродонецьку в рамках відзначення акції «16 днів про

​"Світове кафе" за підтримки ОБСЄ відбулось у Сєвєродонецьку в рамках відзначення акції «16 днів про

За інформацією Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації захід «Зустріч і знайомство» відбувся у Сєвєродонецьку, де різні служби представили свої функції та можливості допомоги постраждалим від насильства.

У рамках відзначення акції «16 днів проти насильства» 04 грудня 2018 року в місті Сєвєродонецку з ініціативи ОБСЄ проведено захід «Зустріч і знайомство». Захід проведено в інноваційному форматі «світового кафе». Так, були сформовані п’ять окремих столів із представниками Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації, Головного управління Національної поліції в Луганській області, патрульної поліції в Луганській області, ОБСЄ, мобільних бригад психосоціальної допомоги й міжнародних організацій, тобто організацій, які надають допомогу постраждалим від насильства, проводять роботу із профілактики та запобігання цього явища.

Зображення

Запрошені на захід із числа студентів, представників громадських організацій та просто небайдужі громадяни були розділені на п’ять груп, які мали змогу поспілкуватися й поставити питання представникам служб і організацій. На діалог за кожним столом відводилося 12 хвилин.

Повноваження й функції соціальної сфери щодо запобігання і протидії домашньому й ґендерно обумовленому насильству представила директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Елеонора Поліщук. Учасники ставили питання щодо кількості звернень за фактами насильства та тенденцій в цьому напрямку, послуги, які можуть отримати постраждалі, та низку інших питань.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик подякувала ОБСЄ за співпрацю та об’єктивність інформації, яка подається моніторинговою місією, у тому числі із питання насильства на Луганщині. #HearMeToo


Читайте наші новини на телеграм каналі

17:33
389
Немає коментарів. Ваш буде першим!