Форум «ДІАЛОГ ПРО СТРАТЕГІЮ ПІДВИЩЕННЯ ІНКЛЮЗІЇ У РІЗНИХ СФЕРАХ СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ» триває

Форум «ДІАЛОГ ПРО СТРАТЕГІЮ ПІДВИЩЕННЯ ІНКЛЮЗІЇ У РІЗНИХ СФЕРАХ СУСПІЛЬНОГО ЖИТТЯ» триває

Вже стає доброю традицією в Міжнародний день людей з інвалідністю, з метою привернути увагу влади різного рівня, колег, партнерів, журналистів, ЗМІ, населення до питань рівності в доступі до різних благ та послуг, проводити обласний Форум. 

Цього разу 1-й день Форуму 3 грудня тривав в Сєвєродонецьку, таким чином Луганщина долучились й до Всеукраїнського флешмобу «Вікенд необмежених можливостей 2018» за підтримки Програми розвитку ООН за ініціативи та разом із Луганською Асоцiацiєю органiзацiй осіб з інвалiднiстю та Департаментом соціального захисту населення Луганської ОДА.

В перший день на Форумі обговорювали «Універсальний дизайн», як необхідну складову нашого повсякденного життя. Зокрема торкнулись необхідності популяризації підходів «дружня громада», «інклюзія» в демократичних процесах, освіті та медицині. Обговорили та побачили відео звіти з експерименту Луганська Асоцiацiя органiзацiй осіб з інвалiднiстю щодо доступності популярних соціальних об'єктів (міськвиконкомів, аптек, будинків культури, поштових відділень, храмів, ЦНАПів) центрів міст Рубіжне, Старобільськ, Кремінна та Сєвєродонецьк. Ось відео:

Зображення

Більше ніж 60 учасників відвідали захід, чітко зорієнтувались в оголошених проблемах та тепер на другий день Форуму 4 грудня поїдуть до міста Лисичанськ обговорювати детально, що можна та треба робити для того, щоб цих проблем було менше. 

Зображення

Але вже розробка конкретних ідей покращення задля їх впровадження разом із активістами з числа людей з інвалідністю вже завтра, під час саме другого практичного дня Форуму, що відбудеться в Лисичанську в каворкингу «Дружба».

Зображення

Для подальшої роботи учасники Форуму вже познайомилися з фасилітаторами та розподілись на спеціальні чотири робочі групи.

Зображення

Руханки-майстерні  розвесилили учасників заходу та всіх об'єднали, надихнули до спільних дій в дружньому колі. Подяка від учасників Форуму вже пролунала за розмальовки брендових пряничків та самостійне виготовлення брелоків з унікальними відбитками пальця, що стало певною новацією організації перерв для кави.

Зображення

Далі буде. Слідкуйте за нашими новинами.

Зображення

Зображення

Зображення

#вікендможливостей2018

Нагадаємо, що Форум організовано UNDP Ukraine / ПРООН в Україні в межах Програми відновлення та розбудови миру за підтримки Уряду Данїї та Європейського Союзу за ініціативи Луганської обласної державної адміністрації, за методичної підтримки спільної Програми UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, World Health Organization Ukraine та МОП «Сприяння інтеграційній політиці та послугам людей з інвалідністю в Україні», що впроваджується за підтримки Партнерства ООН з питань реалізації прав людей з інвалідністю.

Зображення

Зображення


Читайте наші новини на телеграм каналі

01:22
865
Немає коментарів. Ваш буде першим!